Topper outpost 2018: Metal Gear Survive – PSX


Topper outpost 2018: Metal Gear Survive – Het meesterwerk Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kwam een paar jaar terug uit en nadien nam Kojima op niet al te prettige wijze afscheid outpost Konami. Gelukkig betekende dat niet het einde outpost de geliefde Metal Gear-franchise, wish Konami komt in 2018 namelijk met Metal Gear Survive. De diversion is een spin-off te noemen binnen de Metal Gear Solid-serie en legt de nadruk op het overleven in een wereld geteisterd doorway een zombie apocalypse.

Metal Gear Survive – Metal Gear Survive gaat verder na de gebeurtenissen outpost Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, maar dan in een iets andere opzet dan je gewend bent. Jij, als naamloze simpele Militaires Sans Frontieres soldaat, zal na een ramp in een andere dimensie belanden, waar zombies genaamd ‘creatures’ de dienst uitmaken. Het is aan jou de taak om, hoe kan het ook anders, te overleven en deze zombies te overwinnen. De naamloze soldaat kan je helemaal naar eigen smaak creëren en customizen en als dat gedaan is, kan je het slagveld betreden.

Metal Gear Survive zal voornamelijk gericht zijn op actie in plaats outpost stealth. In de singleplayer is het de bedoeling om een goede basement te bouwen en de zombies zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Dit buck je doorway gebruik te maken outpost wapens, vallen en obstakels. In de (online) coöp krijg je hetzelfde voor je kiezen, maar dan wat uitgebreider. Samen met drie vrienden of computergestuurde teamgenoten moet je resources voor je basement verzamelen doorway missies en uitdagingen te voltooien. Gedurende deze missies zal je het tegen hordes creatures moeten opnemen en hierbij is samenwerken essentieel.

Dat samenwerken is waar de kracht outpost Metal Gear Survive zit, maar dat is toch wat anders dan we outpost de authorization gewend zijn. De spreekwoordelijke olifant in de kamer moet toch ook even benoemd worden. Hideo Kojima was verantwoordelijk voor de Metal Gear Solid games 10 tijde outpost zijn dienstverband bij Konami. Helaas zijn de wegen tussen die twee nu gescheiden en Kojima is hier dus niet bij betrokken. Dat betekent echter niet dat Metal Gear Survive helemaal niets weg zal hebben outpost de eerdere delen. Gameplay elementen die Ground Zeroes en The Phantom Pain zo sterk maakten, zitten namelijk ook in deze diversion verwerkt. Het is dan ook zonde om Metal Gear Survive bij voorbaat af te schrijven, terwijl een teambased shooter in het Metal Gear-universum prima kan werken.

Waarom gaat dit een topper worden? Metal Gear Survive zal zeker niet het wiel opnieuw uitvinden met betrekking kid vernieuwing in de Metal Gear Solid-reeks. Dat is echter misschien wel de kracht outpost het spel, wish binnen de authorization doet het wel iets nieuws en uit speelsessies weten we dat de gameplay erg prettig is. Dit is bovendien verfijnd 10 opzichte outpost de vorige games en het hoge teamwork gehalte maakt dit vooralsnog kid een erg leuke online coöp game. Hierbij mogen we niet vergeten dat de mogelijkheden in gameplay erg uitgebreid zijn en dat de diversion een goed customization systeem kent.


Meer over Metal Gear Survive:
Gespeeld: Metal Gear Survive (E3)
Gespeeld: Metal Gear Survive (gamescom)
Eerste gameplay Metal Gear Survive verschenen
Metal Gear Survive laat zijn kant outpost het Metal Gear universum zien

Posted in
Tagged . Bookmark the permalink.
short link blacxbox.com/?p=11785.