Metal Gear Survive Preview

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain verscheen, voor de PlayStation 4. Dit laatste kunstwerk dat ontwikkelaar Hideo Kojima onder de vlag outpost Konami maakte geldt kid op de dag outpost vandaag als een outpost de beste tactische spionagegames ooit. Het is logisch dat Konami graag nog even voortborduurt op dat succes, en gamers zullen er niet bepaald rouwig om zijn dat er meer Metal Gear aan zit te komen. Of Konami zonder inmenging outpost de grootmeester zelf in staat is om een net zo hoogwaardig product neer te zetten, is echter nog even de vraag.

Metal Gear Survive

Gespeeld op: Xbox One
Verschijnt ook voor: pc, PlayStation 4

De mazzel voor Konami is wel dat de vergelijking tussen games ‘met’ en ‘zonder’ Kojima voorlopig nog niet hoeft te worden gemaakt. De eerste ‘Kojima-loze’ Metal Gear is Metal Gear Survive, een heel ander form diversion dan de Phantom Pain. Metal Gear Survive is, zoals de naam al doet vermoeden, een diversion die gericht is op overleven, en wel in een ander universum. De overblijfselen outpost Mother Base worden samen met wat soldaten doorway worm holes opgezogen en in een ander universum achtergelaten. Dat universum blijk vol te zitten met zombie-achtige wezens, de wanderers. Het is dus zaak voor de soldaten om zich zo snel mogelijk te wapenen tegen de aanvallen outpost die domme, maar gevaarlijke wezens.

Centraal bij het ‘zorgen dat je dit vijandige universum kunt overleven’ staat het vormgeven outpost je eigen somebody en je basis. De constante groei daarvan wordt bewerkstelligd in zowel singleplayer als multiplayer. In beide spelmodi pluk je de vruchten outpost wat je eerder in andere spelmodi hebt gedaan. Metal Gear Survive schotelt spelers een open wereld voor die ze in principe vrij kunnen ontdekken. Hoe verder je outpost je basement bent, hoe gevaarlijker de wereld is. Dat zit hem niet alleen in de wezens die je tegenkomt, maar ook in de omstandigheden die niet voor mensen zijn gemaakt. Onderdeel outpost het proces is dus dat je je eigen uithoudingsvermogen en weerbaarheid verbetert. Tegelijkertijd bouw je ook je basement uit, wat de nodige bonussen oplevert.

Het uitbouwen outpost je basement en het opbouwen outpost je eigen capaciteiten is een spel outpost blueprints en grondstoffen. De blueprints of recipes stellen je in staat iets nieuws te maken, mits je de benodigde spullen ervoor hebt. Die spullen verdien je doorway missies uit te voeren, zowel in je eentje als in een team, maar je kunt ze ook gewoon in de spelwereld vinden doorway een wandeling buiten je basement te maken. Hoe verder je avonturiert, hoe beter de rob is. Het loont dus om ervoor te zorgen dat je steeds verder kunt komen en steeds langer weet te overleven. Op die manier zul je in je basement uiteindelijk allerlei voorzieningen opbouwen die mensen nodig hebben om te overleven. Dat begint met dingen om je basement te verdedigen, maar er hoort ook bij dat je voor voedsel zorgt doorway planten te verbouwen en dieren te houden.

Posted in
Tagged . Bookmark the permalink.
short link blacxbox.com/?p=9622.